Ριχάρδος και κύκλωμα χρυσού: Δίωξη για λαθρεμπορία, τοκογλυφία, βρώμικο χρήμα

Κοινωνία

Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά περίσταση για σωρεία αδικημάτων, όπως για τα κακουργήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της λαθρεμπορίας, της τοκογλυφίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας παραπέμφθηκαν οι συλληφθέντες του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού. Όλοι τους αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν, αφού πρώτα λάβουν γνώση της δικογραφίας.

Νωρίτερα, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά περίσταση για σωρεία αδικημάτων, όπως για τα κακουργήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της λαθρεμπορίας, της τοκογλυφίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αλλά και για τα πλημμελήματα της παράβασης του νόμου ναρκωτικών, της παράβασης του νόμου περί όπλων, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως.

Ριχάρδος ο γνωστός

Πρόκειται για ένα τεράστιο κύκλωμα κλεπταποδόχων και λαθρεμπόρων χρυσού, που δρούσε τουλάχιστον την τελευταία τριετία με πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό, έναν Σύρο και έναν Τουρκοαρμένη που διακινούσαν στην μαύρη αγορά της Τουρκίας τις πλάκες χρυσού και αργύρου και ανάμεσα σε αυτούς επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο πολύ γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας «Ριχάρδος» με πλήθος ενεχυροδανειστηρίων σε όλη την χώρα, αλλά και άλλα ενεχυροδανειστήρια.

Συνελήφθησαν συνολικά 63 άτομα με τους κατηγορούμενους που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία να ξεπερνούν τα 80 άτομα και έχουν κατασχεθεί ποσότητες από χρυσό και ασήμι, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά, πλήθος χρυσαφικών κλπ.

Ο άνθρωπος που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο κύκλο της παράνομης διακίνησης, ήταν ο γνωστός από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις των ενεχυροδανειστηρίων του, Ριχάρδος. Ο Δημήτρης Ριχάρδος Μυλωνάς, όπως είναι ολόκληρο το όνομά του, φέρεται να συνελήφθη στο σπίτι του στη Σαρωνίδα, ενώ και στο παρελθόν είχε συλληφθεί μετά από έλεγχο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, ενώ η υπόθεσή του είχε φτάσει το 2013, μέχρι το ελληνικό κοινοβούλιο.

Αντωνία Ξυνού

news247