Ξεπλένοντας τον φασισμό με stand-up comedy

Πολιτική

Τι, οπλοφορούν οι χρυσαυγίτες;

Οι υποκινούμενες από ακροδεξιούς καταλήψεις σε σχολεία έχουν εξελιχθεί σε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάποιους να βάλουν μπροστά τα… πλυντήρια, ξεπλένοντας ευχαρίστως τον φασισμό για να περάσουν τη δική τους ατζέντα, ή απλά γιατί νομίζουν ότι έτσι κάνουν κακό στην κυβέρνηση.

Ο ένας μετά τον άλλο, διάφοροι “φιλελεύθεροι” (αν και μάλλον τους ταιριάζει καλύτερα ο πιο δόκιμος όρος “φιλελέδες”) βγαίνουν από την ντουλάπα και βάζουν τον φασισμό στο πλυντήριο, βγάζοντάς τον λευκό και αστραφτερό. “Ναι, οι χρυσαυγίτες κάνουν αυτό, αλλά κι εσείς κάνετε το άλλο”, είναι μία κλασική ρητορική τους που χρησιμεύει στο να φαίνονται οι χρυσαυγίτες ως κάτι το mainstream, κάτι που νομιμοποιείται να υπάρχει, γιατί «ε, κι εσείς ίδιοι είστε».

Ο stand-up κωμικός (έτσι λέει τουλάχιστον) Σίλας Σεραφείμ το πήγε ένα βήμα παραπέρα, σχολιάζοντας στο Twitter πως “η μόνη διαφορά των χρυσαυγιτών με τους Πολάκηδες είναι ότι οι δεύτεροι έχουν πιστόλι”. Δηλαδή, ο Πολάκης και οι όμοιοί του οπλοφορούν, ενώ οι χρυσαυγίτες και οι όμοιοί τους είναι φιλειρηνιστές οπαδοί του Γκάντι, ας πούμε.

silas serafim@silaserafim

Η μονη διαφορα των χαυγιτων με τους πολακηδες, ειναι οτι οι δευτεροι εχουν πιστολι.

KATERINA@ai_katerina

Η μονη διαφορα των Χρυσαυτιτών απο τους Μπογδανους ειναι ότι οι πρωτοι εχουν μαχαιρι

Από την άλλη, έχει ένα δίκιο. Ο Ρουπακιάς, ας πούμε, δεν είχε πιστόλι, αλλά μαχαίρι. Θα μου πεις, ο Ρουπακιάς σκότωσε εν ψυχρώ έναν άνθρωπο, απλά επειδή είχε διαφορετικά πιστεύω από τον ίδιο. Ε, λεπτομέρειες τώρα. Γιατί να αφήσεις έναν λεκέ να σου χαλάσει το όμορφο ξέπλυμα;

koutipandoras